Filosofia o Enologia? El meu primer post

Estreno blog i m’agradaria començar parlant de per què és important la filosofia que hi ha darrere d’un projecte, d’un celler.

Però si parlem de vins, no hauríem de parlar d’ Enologia, en comptes de Filosofia?

L’ Enologia et dóna les eines, la tecnologia, els coneixements i els mitjans per arribar a elaborar els vins que desitges, però, quins vins vols elaborar realment? quina realitat vols que descriguin aquests vins? Per exemple, uns vins que parlin de la varietat amb la qual s’han elaborat? potser que parlin de la llarga història que tenen al darrere les vinyes o la família propietària? del paisatge d’ on provenen? d’un estat d’ ànim?

És el teu primer post i sembla que ja no t’entenc… M’estàs dient que d’una mateixa vinya podem elaborar vins molt diferents, en funció de la intervenció o motivació que tinguis?

Efectivament. Per exemple, d’una vinya a Terra Alta podríem pretendre fer una garnatxa blanca alegre, desenfadada i sense més pretensió de resultar simpàtica a un gran públic, simplement amb un fruit correcte veremat de forma primerenca. O, d’altre banda, com pretenem amb Lafou Els Amelers, podem elaborar un vi blanc que es pronunciï sobre la varietat, sobre el paisatge i sobre la història de la zona. D’aquesta manera, busquem la plenitud en boca i certa extracció – com en les garnatxes blanques històriques de la comarca – amb una verema tardana combinant aquest vi amb un altre de més verd i fresc, que ens parla de la frescor que ens dóna aquesta zona banyada pels vents Cerç i Garbinada.

Espera, llavors em parles d’interpretar com fan els músics amb la partitura? Vols dir que viticultors i enòlegs interpreten a les vinyes?

Exacte, però no només a la vinya, sinó a tot el que l’envolta, com la vegetació, la fauna, la història, les persones, l’orografia, els sentiments, … a mi m’agrada dir que som intèrprets del paisatge, un concepte que engloba bona part d’aquests elements. Fent un altre paral·lelisme, fixa’t de quina manera tan diferent interpreten una mateixa escena un pintor realista i un pintor expressionista, ja que els sentiments, la cultura o els propis valors i vivències de l’artista no tenen res a veure en cada cas.

Música, pintura… fer vi és un art?

És clar que és un art…

Vaja, m’has deixat el cap ben saturat d’idees, però crec que al final m’ha quedat clar. Que visqui la Filosofia!

2018-11-02T13:07:51+00:00 17 octubre, 2018|

Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR